Search form

Menu

Selviscenesættelse og reklamer i Trinitatis Kirke

Udarbejdet sammen med Patricia Sørensen Millard og Viktor Rønn, UCC.

Aldersgruppe
8.-9. klasse og ungdomsuddannelser.

Sted og varighed
Trinitatis Kirke, Kongensgade 39b. 1 time. En klasse ad gangen.

Dokumenter
Pulpiturer i Trinitatis Kirke
Selviscenesættelse og reklame i kirkerummet
Sammenligning og perspektivering

Fag
Historie og kristendomskundskab.

Mål
At eleverne:

  • Arbejder med problemstillingen: Hvilken betydning havde kirken i forhold til selviscenesættelse i 1600-1900-tallet, og hvordan kan man sammenligne dette med selviscenesættelse i dag? De skal desuden udvælge kilder og udarbejde et produkt til problemstillingen.

  • Undersøger kirken for kilder til problemstillingen og får kendskab til, hvordan kirkerummet er blevet brugt historisk set.

Baggrund

  • Kirkerum var langt op i tid centrum for langt det meste samfundsliv. Det var her, alle hver søndag mødtes, og det var her, man havde mulighed for at markere sin sociale status i form af siddepladser eller navngivne gaver. I dag er denne form for selvpromovering i høj grad flyttet sig over til sportsareaner og sociale medier.

  • I Trinitatis Kirke findes en lang række personminder og gaver i form af bl.a. mindetavler, lamper, glasmosaikker og altertavle. Disse er skænket med tre formål: For at ære Gud, pynte kirkerummet og samtidigt være et evigt minde om giveren.

Mange steder i kirken er der personminder i form af bl.a. navngivne gaver.

Program og indhold

  • Kort samtale om mødesteder og medier i dag. Perspektivering til kirkerummet.

  • Eleverne undersøger kirkerummet efter spor og donationer fra konger og borgerlige. Samtale om altertavlen, som Peder Skou har doneret. De vælger en genstand, som de vil arbejde videre med hjemme og tager billeder af den.

Jeres forberedelse

Efter besøget

Eleverne arbejder videre med deres valgte genstand ud fra denne opgave, hvor de skal sammenligne og perspektivere med eksempler fra i dag.