Search form

Menu

Særudstillinger om 6. juli

29/06/2018 til 29/07/2018
Sted: 
Ved det hvide vandtårn og på Rådhuspladsen
Gratis

Museerne i Fredericia bringer historien bag 6. juli-slaget ud i byrummet. Det sker med to særudstillinger, som kan ses ved det hvide vandtårn og Rådhuspladsen i hele juli måned.

Udstillingerne består af i alt 30 plancher fordelt på 10 store trekantede standere, som museet selv har specialfremstillet til lejligheden. Ved det hvide vandtårn kan man bl.a. læse om den historiske baggrund for 6. juli-slaget, tiden før og under slaget samt hvordan man gennem tiden har fejret 6. juli. På Rådhuspladsen er der portrætter af de deltagende generaler samt beskrivelser af deres rolle under slaget. Alle standere er rigt illustreret med unikke billeder, som giver et godt indtryk af, hvor står betydningen slaget havde i tiden efter 1849.

”Tanken er, at museet skal komme ud, hvor publikummet naturligt er – i byrummet”, udtaler museumsleder Karsten Merrald Sørensen, ”På den måde gøres den historiske ramme nærværende i 6. juli-festlighederne.

Der er lagt et stort stykke arbejde i at præsentere historien på den helt rigtige måde for publikum. Karsten Sørensen uddyber: ”Udstillingerne er en holdindsats fra personalet på museet, som har brugt meget energi på skrivning af tekster, udvælgelse af de helt rette billeder og ikke mest fremstillingen af de unikke standere. Jeg er meget stolt af det endelige resultat, som jeg glæder mig til at se folks reaktion på”.

Udstillingen vil være bemandet af personale fra museet den 5. juli fra kl. 10-17 samt 6. juli fra 10-16 (dog undtaget kl. 11-13, hvor der er procession).