Search form

Menu

Særudstilling: Fredericia i brand

01/03/2018 til 01/04/2018
Sted: 
Fredericia Idrætscenter, Vestre Ringvej 100
Gratis

Den 1. marts 2018 åbner en ny udstilling om store brande i Fredericia

Den 3. februar var det to år siden, at Fredericia oplevede en stor og meget voldsom brand på havnen. DanGødnings siloer og området omkring brød i brand. Det var en voldsom brand, men samtidig var det en brand, der fascinerede og tiltrak både mennesker og nyhedsmedier.

Branden for to år siden var dog ikke den første gang Fredericia oplevede en stor og voldsom brand. I de sidste ca. 100 år har fredericianerne set og oplevet mange brande, og medierne har sørget for at fortælle om det. Den første billeddokumenterede brand fra Fredericia fandt sted den 29. oktober 1904, hvor Farver Frederiksens Tekstilfabrik i Norgesgade udbrændte.
 

Den 1. marts åbner Museerne i Fredericia en lille udstilling i Fredericia Idrætscenters midlertidige indgangsparti, hvor museet viser billeder fra nogle af de mange brande, som har raseret forskellige steder i byen. Sammen med alle billederne kan man også se, hvordan bl.a. Fredericia Dagblad rapporterede fra brandene. Det bliver tydeligt, når man ser avisernes forsider sammen med billeder fra brandene, at nyhedsmedierne gennem tiderne har været med til at øge fascinationen eller frygten for de store ildebrande.

Udstillingen kan ses på Fredericia Idrætscenter i det midlertidige indgangsparti i hele marts måned.